La regulació dels preus del lloguer dels locals comercials i la millora del finançaments per als Ajuntaments, al Ple Municipal

Els regidors Ona Martínez i Pep Forn encaren el primer ple municipal després de la sortida d’ERC del govern presentant dues propostes de resolució amb l’objectiu de retornar els debats polítics de fons a aquest espai.  

La primera proposta és sobre el finançament singular de la Generalitat i la millora del finançament dels ens locals. Una proposta, i sobretot el seu debat, més necessària que mai a les portes del debat d’ordenances i pressupostos municipals.    

Terrassa és una ciutat que no para de créixer però aquest creixement no va acompanyat d’una millora proporcional en el finançament i això fa que any rere any la ciutat s’empobreixi. Davant aquest escenari, Ona Martínez, portaveu del Grup Municipal, llança la reflexió: «Per què Donostia, amb menys habitants que Terrassa, té 200 milions d’euros més cada any? O Vitoria-Gasteiz, amb només 25.000 habitants més, gairebé dobla el pressupost de Terrassa?».  

«Cada cop hi ha més necessitats, però menys recursos per oferir millors serveis públics», afirma Martínez. Cal, doncs, i per això ERC presenta la proposta de resolució a aquest Ple, acabar amb el dèficit fiscal que pateix Catalunya des de fa anys (+ de 21.000M€)  i que repercuteix també en la qualitat de vida de la gent; millorar el finançament local i retornar l’autonomia en la gestió dels ajuntaments; i donar-los més eines per poder redistribuir de manera justa la riquesa.  

La segona proposta de resolució que presenten els republicans és sobre la regulació dels lloguers dels locals comercials, ja que és un dels principals problemes pel comerç de proximitat. El tancament continuat dels comerços de barri i la dificultat dels emprenedors i emprenedores a l’hora d’obrir un negoci son els motius que impulsen ERC Terrassa a presentar aquesta proposta.   

A banda d’instar al Govern de la Generalitat i de l’Estat espanyol a fer una regulació efectiva del preu d’aquests lloguers per no continuar perdent els comerços que donen vida als barris i donen identitat a la ciutat, el regidor Pep Forn ha concretat la importància d’aprofitar la redacció del Pla Director de Comerç: «Tenint en compte que s’està elaborant un Pla Director de Comerç Local, ara és el moment d’incorporar-hi un estudi detallat dels preus actuals dels lloguers dels locals comercials dels diferents carrers i eixos comercials, i de la seva evolució durant els darrers cinc anys» i ha ressaltat la necessitat d'”abordar els problemes reals dels comerços per ajudar-los i que continuïn omplint de vida Terrassa“.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *