Esquerra Republicana fa balanç de l’equador del mandat i dels objectius de futur per canviar i transformar la ciutat
Esquerra Republicana de Terrassa passa comptes amb la ciutadania de Terrassa i fa balanç dels dos anys de mandat en què han governat la ciutat al costat de TxT. Els regidors i regidores d’Esquerra, Isaac Albert, Teresa Ciurana, Pep Forn, Ona Martínez i Carles Caballero, acompanyats per la moderació del debat de la presidenta d’ERC Terrassa, Xènia Albà, van explicar les polítiques i accions que han dut a terme en aquests dos anys que s’han vist profundament afectats per l’arribada de la Covid-19 a la ciutat.
Els cinc regidors i regidores van coincidir en els seus discurs en la necessitat de canvi i de transformació que tenia la ciutat al 2019 després de 40 anys de govern socialista. Un canvi que segons el Tinent d’Alcalde i portaveu del grup municipal, Isaac Albert, «ni es pronostica ni es promet, es fa!». En aquest sentit Albert també ha explicat que són un «govern que canvia les polítiques públiques, que transforma l’administració al servei dels ciutadans i ciutadanes, que té capacitat de gestionar el dia a dia i que construeix un futur millor per a tothom».
Albert en el seu torn també va explicar la importància de gestionar bé el pressupost per no hipotecar el futur de la ciutat, i la importància d’analitzar-lo i estudiar-lo amb profunditat per gestionar-lo correctament sent una empresa que gestiona 240 milions d’euros de pressupost i 4.000 treballadors. El Tinent d’alcalde també va fer reflexió sobre la gestió de la crisi provocada per la Covid-19 en què el govern municipal va actuar de manera ràpida i eficaç gestionant el dia a dia de la pandèmia com el repartiment de mascaretes o les ajudes econòmiques als sectors més afectats, i la gestió continuada de la pandèmia en què el govern municipal no ha incrementat la pressió fiscal sobre la ciutadania.
Al seu torn, la tinenta d’alcalde de cicles de la vida i regidora d’educació, Teresa Ciurana, va explicar que l’objectiu del govern és «l’èxit educatiu de la infància i l’adolescència de la ciutat». I segona Ciurana això implica «projectes dins i fora de l’escola, acompanyament i solucions múltiples per assolir la igualtat d’oportunitats reals per tothom». En aquest sentit el govern municipal a l’inici del mandat va crear l’àrea de cicles de la vida amb l’objectiu i el deure de «crear una ciutat per totes les edats, de manera transversal al llarg i ample de tots els cicles de la vida».
I és per això que des del govern es crearà el Primer Pla Local de la Infància i l’Adolescència i així ho va explicar la regidora Ona Martínez en el seu torn. Segons Martínez l’objectiu és clar: «Governar la ciutat per transformar-la, per posar les persones al centre». I això en el seu defecte segons Martínez vol dir «crear una ciutat veritablement feminista, que garanteixi els drets de tothom, fer polítiques emancipadores i que donin oportunitats a tothom, i transformar l’administració per posar-la al servei de les persones i fer-la més transparent, digital, més eficient i eficaç i més participativa». En definitiva, tal com apuntava Martínez, «una governança republicana».
Per la seva banda el regidor Pep Forn va explicar la tasca que s’ha realitzat des del servei de turisme per crear un Pla de Màrqueting Turístic que situa Terrassa dins del mapa turístic com a ciutat creativa recordant el patrimoni modernista i industrial que te la ciutat. Forn també va parlar dels Fons Next Generation que han d’arribar d’Europa i on el Parc Audiovisual se situa per aconseguir-los. I és que pel govern municipal el Parc de l’Audiovisual de Catalunya ha de ser el «motor de la ciutat transformant-se en un hub audiovisual que sigui el referent del sud d‘Europa». A més Forn ha volgut explicar que des del govern s’han fet «polítiques transversals per implicar a tothom i millorar resultats, ja que tots els agents de la ciutat són necessaris per fer avançar i reforçar la innovació i els sectors especialitzats com el sanitari i impulsar el clúster audiovisual per les oportunitats de futur».
L’últim en intervenir, el regidor Carles Caballero, va explicar les mesures urbanístiques que s’han dut a terme per ampliar el parc d’habitatge protegit a la ciutat i l’increment de sancions a la banca i als grans tenidors que s’ha augmentat fins el 150%. A més des de Terrassa s’ha impulsat i creat l’Associació de Municipis per l’Energia Pública per, segons Caballero, «garantir una transició energètica que es faci des de la base i des del municipalisme». En aquest sentit el govern també ha impulsat la revolució verda amb l’acabament dels trams de camí de l’Anella Verda o amb l’impuls de l’ampliació del Parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’obac.
En definitiva Esquerra Republicana se segueix comprometent, com ara fa dos anys, a transformar i canviar la ciutat per posar les persones al centre de les polítiques públiques. L’objectiu dels següents dos anys és el d’aconseguir que la pandèmia passi a la història i el de seguir treballant amb i per tothom i al costat de la ciutadania terrassenca per construir entre tots i totes la ciutat de futur que volem.
L’acte, que es va celebrar de manera presencial al Casal Cívic de Sant Pere i on també es va repartir la memòria del grup municipal, va comptar amb la presència d’interpretació de llenguatge de signes per les persones amb dificultats auditives.
Al següent enllaç podeu llegir l’article de mig mandat d’Isaac Albert.
L'Acció.cat
Latest posts by L'Acció.cat (see all)
- ERC Terrassa demana que s’elabori un cens exhaustiu dels espais que l’Ajuntament té cedits a entitats per optimitzar-ne l’ús - 20 de desembre de 2024
- La regulació dels preus del lloguer dels locals comercials i la millora del finançaments per als Ajuntaments, al Ple Municipal - 23 d'octubre de 2024
- 15 d’octubre, commemoració de l’assassinat del President Lluís Companys - 16 d'octubre de 2024