Pressupost 2021 – claus per Terrassa

El ple de Terrassa aprova els comptes per a l’any vinent amb una despesa consolidada de 260,5 milions d’euros i lligant l’acció de govern a donar una resposta sostenible a les necessitats de la ciutadania.


Isaac Albert: “Si volem acabar amb les desigualtats, reactivar l’economia… Si hem de plantar cara a la crisi i a la pandèmia sabent que la necessitat és gran i la transformació obligada, cal integrar polítiques i fer que cada programa, cada partida, cada euro dels 265,5 milions que conformen el pressupost consolidat de terrassa ajudi a avançar en tots els objectius.”


La posició unànime de tots els grups municipals a l’hora de destacar el pressupost 2021 com un pressupost clau i amb necessitat d’entesa política, no ha evitat que el plenari extraordinari per la seva aprovació hagi esdevingut una interessant confrontació entre el primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, i algunes posicions de l’oposició.

Com a responsable de l’Àrea d’economia i finances de l’Ajuntament, Isaac Albert, ha tornat a desgranar davant la ciutadania, com ja havia fet en audiència pública i als districtes, un pressupost clau pel mandat. Uns comptes amb certa complexitat, però ontreballant amb tot l’ajuntament i escoltant la nostra ciutat, hem construït un pressupost únic, realista amb els recursos, però ambiciós en els objectius, flexible davant el que pot venir i amb la voluntat de no deixar-nos guanyar per la pandèmia”.

Amb 6,5 milions menys d’ingressos (a causa d’una menor recaptació i a la política fiscal aplicada pel govern municipal per ajudar la ciutat davant la crisi), el govern municipal ha emprat la flexibilització de les regles fiscals per acabar obtenint més recursos amb un pressupost consolidat de 260,5 milions d’euros.

Com ha explicat Isaac Albert: “Podríem optar per cobrir necessitats, que és el primer objectiu, però com a govern volem anar més enllà. Volem treure el màxim profit de les polítiques públiques al municipi.” En aquest sentit, el govern ha integrat la resposta a la crisi dins el pressupost i s’ha decidit a donar resposta a les necessitats apostant per implementar recursos i inversions de forma estratègica en aquelles línies que poden portar a la reactivació i la construcció del projecte de ciutat defensat per l’equip de govern.

El tinent d’alcalde ha desgranat les principals línies d’actuació que impliquen posar les persones al centre de les polítiques públiques, invertir en l’espai públic, en la millora dels serveis que s’ofereix a la ciutadania i fer-ho de forma sostenible, apostant per projectes estratègics i per la transformació digital com a eines al servei de les terrassenques i els terrassencs. (veure imatges on es desgranen algunes de les inversions).

Des de l’oposició s’han plantejat algunes esmenes que, per centrar-se fonamentalment en la inversió del superàvit de l’Ajuntament (que es debatrà a inicis d’any), han estat desestimades pel govern tot i que el tinent d’alcalde les ha agraït i ha emplaçat els grups a discutir-les en el seu moment i treballar plegats en la gestió d’aquest pressupost.

Menys amable ha estat el debat obert amb el Partit Socialista a qui el tinent d’alcalde ha retret que s’hagi presentat al plenari sense treballar-lo, amb propostes poc desenvolupades a la recerca de titulars i, sobretot, faltant a la veritat a l’hora d’explicar el pressupost davant la ciutadania. Una a una, Isaac Albert, ha desmuntat les afirmacions recurrents dels socialistes respecte a la reducció de recursos en determinades partides o la fal·làcia que s’ha incrementat el sou als càrrecs polítics.

Un xoc que ha conclòs amb el portaveu dels socialistes acceptant que era un pressupost ben treballat i on s’han acabat abstenint, acceptant l’oferta d’Albert de seure’s a treballar.

Com ha conclòs Isaac Albert: “Ara comença tot.Tenim un pressupost clau per aquest mandat, per donar resposta a les necessitats i construir terrassa. Entre totes i tots, treballem, debatem, però no ens aturem. Avui posem els fonaments i recursos per plantar cara a la pandèmia. Lluitem plegats pel present i futur de la nostra ciutat.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *