2021, pressupost clau de mandat

Isaac Albert: “Presentem un pressupost que vol lluitar contra la incertesa de la Covid-19 i oferir unes bases de futur”

L’Ajuntament de Terrassa elevarà a ple extraordinari el pròxim 22 de desembre el Pressupost pel 2021 que inclou les noves necessitats de la ciutadania i la ciutat sorgides arran de l’aparició de la pandèmia de la Covid-19. El pressupost, que va començar la seva explicació a la ciutadania en l’audiència pública del passat 4 de desembre i que durant aquesta setmana i la vinent recorrerà els consells de districte per ser explicat, proposa un pla econòmic i financer en què es compromet a donar suport als col·lectius més vulnerables afectats per la pandèmia.

El pressupost d’enguany, doncs, ve marcat sense cap mena de dubte per la crisi econòmica, social i sanitària que ens deixa la Covid-19 a la ciutat de Terrassa, convertint-lo en “el pressupost més important del mandat”, segons explica el primer Tinent d’Alcalde de l’Àrea d’Economia, Finances, Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert. En aquest sentit, el pressupost pel 2021 pretén donar resposta a les noves necessitats sorgides arran de la Covid-19 a la ciutat, i per això són uns comptes que “volen lluitar contra la incertesa causada per la Covid-19 i oferir unes bases de futur”, segons explica Albert. “Estem en un moment atípic i excepcional on se’ns prometen recursos, però no se’ns ofereixen certeses. Les certeses les hem de construir nosaltres des de la política de proximitat”, afirma Albert.

El Tinent d’Alcalde també ha fet referència al pressupost del 2020, un pressupost condicionat per les decisions que van precedir a aquest govern, però que també era viu i donava la possibilitat de canviar-lo durant el transcurs de l’any. Res va fer preveure l’arribada de la pandèmia que en total ha suposat una afectació de fins a 22 milions d’euros. La Covid-19 és una realitat que no desapareixerà durant el 2021, i el govern municipal n’és molt conscient: “el 2021 la pandèmia no desapareixerà, passa a formar part de la nostra realitat i l’hem d’assumir. Integrem la realitat de la Covid-19 al pressupost, que té menys recursos i més necessitats i que assumeix la realitat i lluita contra la incertesa”, explica Albert.  És per aquest motiu que des del minut zero a l’inici de la pandèmia el govern municipal es va posar en marxa i va començar a prendre decisions, i al juliol es van exposar en un Pla de Xoc que fins ara ha abordat mesures concretes i ha donat una resposta immediata a la població més vulnerable i als sectors més afectats. El Pla de Xoc desapareix ara de l’escenari polític per convertir-se definitivament en el pressupost municipal del 2021 que contemplarà les mesures del Pla de Xoc.

Segons Albert, el pressupost que es presenta és “únic, realista amb els recursos però ambiciós en els objectius, flexible davant el que pot venir i obstinat a no deixar-nos guanyar per la pandèmia”. I és que en el pressupost del 2021 l’Ajuntament de Terrassa comptarà amb uns recursos extraordinaris i no habituals: la flexibilització de les regles fiscals que permetrà a l’Ajuntament disposar d’un superàvit de 7,5 milions d’euros i amb els quals es compromet a fer-ne un ús responsable destinant 2,5 milions a imprevistos que puguin sorgint arran de la pandèmia. “L’excepcionalitat ens porta a una proposta de pressupost amb menys ingressos però amb més recursos. Tenim un total a aprovar de 260,55 milions d’euros, un 1,37% superior l’any 2020”, afirma Albert.

Font: Ajuntament de Terrassa

En aquest sentit, Albert afirma que el pressupost té un objectiu clar: “donar resposta a les necessitats de la ciutadania i de la ciutat, donar una resposta al dia a dia dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa”. Albert també ha volgut expressar la voluntat del govern municipal amb aquest pressupost de “posar les persones al centre de les polítiques públiques i garantir una base des de la qual la ciutat es pot desenvolupar”. En definitiva “el pressupost vol reduir incerteses i per això aposta per projectes estratègics”, afirma Albert.

Font: Ajuntament de Terrassa

El pressupost pel 2021 que presenta el govern municipal integra les necessitats de la Covid-19 per donar-hi una resposta, consolida les bases dels objectius del Pla de Mandat 2019-2023 i aborda les inversions estratègiques del projecte de ciutat. Les inversions aborden educació, indústria, renovació i ampliació de la flota de serveis de recollida de residus, urbanisme tàctic i mobilitat sostenible; transformació digital, seguretat, espais públics i equipaments. A més, el pressupost s’alinea amb l’agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *