Oncologia pediàtrica – Prou mentides amb la salut de la infància

El grup municipal critica que el Partit Socialista faci populisme amb una decisió destinada a millorar l’atenció mèdica als nens i nenes que pateixen càncer.

Isaac Albert: "És una vergonya que el PSC, de la mà del mateix alcalde Alfredo Vega, faci alarmisme amb una mesura destinada a millorar l'atenció mèdica dels nens i nenes amb càncer. Demostra desconeixement i una actitud impròpia de les persones que han de representar la nostra ciutat"

Isaac Albert: “És una vergonya que el PSC, de la mà del mateix alcalde Alfredo Vega, faci alarmisme amb una mesura destinada a millorar l’atenció mèdica dels nens i nenes amb càncer. Demostra desconeixement i una actitud impròpia de les persones que han de representar la nostra ciutat”

Aquesta setmana s’ha donat a conèixer la notícia que el Servei d’Oncologia pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell serà traslladat aviat a l’Hospital de la Vall d’Hebrón a Barcelona que es convertirà en l’hospital de referència per Terrassa en aquest àmbit. La notícia ha estat utilitzada pel Partit Socialista i del mateix alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, per intoxicar les xarxes plantejant aquesta decisió com un greuge pels nens i nenes que pateixen càncer a la nostra ciutat i, fins i tot, han presentat una moció a l’Ajuntament per intentar treure rèdit polític d’aquest canvi d’ubicació.

Des del grup municipal d’ERC-MES es considera aquesta utilització d’una malaltia tan greu per finalitats polítiques com una pràctica absolutament impròpia de les persones que han de representar la nostra ciutat. Sobretot, perquè posen en qüestió una decisió destinada a millorar el tractament dels nens i nenes amb càncer. Segons el portaveu d’ERC-MES “És una vergonya que l’alcalde de la ciutat, que fins i tot se suposa ens representa al Consorci Sanitari de Terrassa, desconegui com funciona el servei d’oncologia pediàtrica. O això, o bé demostra una mala fe i una forma de fer política impròpia d’un alcalde”. En aquest sentit, els republicans remarquen que, ara com ara, la derivació principal de la majoria de casos de càncer infantil de nenes i nens de Terrassa ja és a Barcelona i no al Parc Taulí, fet que fa més incomprensible la utilització que n’han fet els socialistes.

La realitat és que segons el Consejo Interterritorial Nacional de Salud el passat mes de setembre, sota el govern socialista de l’estat espanyol, va determinar que un servei d’oncologia infantil per ser efectiu i mantenir-se al nivell d’expertesa que es necessita en casos tan complexos necessita tenir una pràctica continuada d’atenció a pacients d’uns 30 casos l’any. Un fet que no es produïa a l’Hospital Parc Taulí on, malgrat la professionalitat del seu equip, el treball amb aquests nens i nenes es concretava a una mitjana de 9 casos l’any. La voluntat de reorganitzar serveis de salut de Catalunya ja venia de lluny, ja que l’any 2008 la consellera Marina Geli (PSC) ja va engegar un pla per millorar l’especialització a partir de la concentració de serveis .

Ara, sense deixar d’invertir un sol euro en aquest àmbit, es desplaçarà aquests pacients cap a l’Hospital de la Vall d’Hebrón, reconegut com un dels millors centres a Europa en aquest camp i es millorarà les possibilitats d’èxit en la lluita contra el càncer infantil. Isaac Albert, ha explicat que “no es tracta d’un estalvi econòmic, ja que els recursos continuen destinats a donar el millor tractament possible als pacients, sinó d’evidència científica per millorar la qualitat del tractament i obtenir la màxima probabilitat d’èxit. Qui ho vulgui veure d’una altra manera, o bé ignora aquesta evidència; o bé simplement busca protagonisme a partir de l’alarma pública infundada”.

Si ens centrem en el cas de Terrassa, la reflexió encara és més contundent, ja que el trasllat del Servei d’Oncologia del Taulí a la Vall d’Hebron no té cap impacte entre els nens i nenes de Terrassa.

Segons Albert: Sempre he demanat a l’Ajuntament de Terrassa tenir un paper actiu en la defensa de la qualitat de la Sanitat a la nostra ciutat fiscalitzant el servei i aportant solucions, generant projecte de ciutat i liderar-lo. La incapacitat, incompentència i mediocritat de l’equip de govern i del seu Alcalde ho fan impossible.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *